Про будівництво розповів голова Калинівської районної ради Василь Поліщук: «Це будівництво було планове і проводилось по мірі можливості та наявності фінансування. Але з огляду на ситуацію із поширенням коронавірусу роботи тут тривають майже цілодобово. Наразі повністю підключені електрика та водопостачання, опалення та водовідведення. Завершено стіни та укладається плитка на підлогу. Також встановлено двері та вікна. Плануємо завершити за 2 тижні і відкрити відділення. Пізніше будуть проведені роботи з утеплення даху та фасаду, проведемо благоустрій території. Загалом, при будівництві цього відділення нами дотримано всіх стандартів і всі боксовані палати будуть забезпечені всім необхідним».

Коментуючи побачене Владислав Скальський зазначив: «Це яскрава ініціатива – яким чином органи місцевого самоврядування спільно із місцевою державною адміністрацією співпрацюють задля підвищення готовності до викликів, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції. Необхідно докласти всіх зусиль, аби запобігти розповсюдженню коронавірусу. За 2 тижні в цій лікарні будуть готові 25 інфекційних ліжок, 4 з яких це боксовані палати, 2 – напівбоксовані палати, решта – стандартні інфекційні ліжка».

Задля прискорення будівництва рішенням сесії районної ради було додатково виділено 500 тис грн на придбання обладнання та необхідних матеріалів для інфекційного відділення. Крім того, 100 тис грн буде спрямовано для потреб закладів первинної ланки меддопомоги району і 300 тис грн направлено до резервного фонду для вирішення нагальних питань. Не залишились осторонь і підприємці Калинівського району, які перерахували 200 тис грн благодійної допомоги.