Про результати фінансово-господарської діяльності лікарень за минулий рік та про перспективні плани розвитку на 2020-й звітували директори Хмільницької обласної фізіотерапевтичної лікарні відновного лікування, Липовецької обласної лікарні відновного лікування, Северинівської лікарні відновного лікування, Жмеринської лікарні відновного лікування, Печерської обласної лікарні відновного лікування та Заболотнянського дитячого психоневрологічного санаторію ім. акад. Заболотного.

Засідання комісії пройшло під головуванням заступника директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надії Марусяк.

 Минулого року у КНП «Хмільницька обласна фізіотерапевтична лікарня ВОР» проводила реконструкцію спального корпусу з утепленням, будівництво свердловини для господарсько-питного резервного водопостачання, тривали поточні ремонти, були придбані комп’ютери. Оцінюючи ступінь готовності закладу до підписання угоди з НСЗУ, директор запевнив, що лікарня до переходу на нові умови роботи повністю готова (наявність МІС, лікарі отримали електронні підписи, зареєстровані в е-Healt та на навчання по DRG).

Заклад планує підписати угоду з НСЗУ за пакетами: медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням нервової системи; медична реабілітація дорослих та дітей  від 3-ох років з ураженням опорно-рухового апарату. У 2020 –му планується також продовжити реконструкцію спального корпусу з утепленням та коригуванням ПКД для облаштування 4-ох реабілітаційних залів. Заплановано також придбання медичного обладнання, у тому числі й для реабілітації.

У КНП «Липовецька обласна лікарня відновного лікування дітей з органічним ураженням ЦНС ВОР» у планах на цей рік підписання угод з НСЗУ за Програмою медичних гарантій: медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням скелетно-м’язової системи та медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням нервової системи.

КНП «Северинівська лікарня відновного лікування  ВОР» серед завдань на найближчу перспективу в 2020-му  окреслила: увести в експлуатацію кабінет гідротерапії, закінчити ремонт 3-х палат для пацієнтів з обмеженими можливостями. А також підписати угоду з НСЗУ за пакетами медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням опорно-рухового апарату та медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням нервової системи.

Доповідаючи комісії департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА та депутатам  обласної ради, які взяли активну участь у її роботі, директор КНП «Жмеринська лікарня відновного лікування ВОР» розповів про повну реорганізацію у її роботі.

Заклад провів необхідну комп’ютеризацію, готовність до переходу на нові правила роботи складає 100 відсотків. Лікарі пройшли всі необхідні навчання за усіма новітніми спеціалізаціями, ліцензія на медичну практику отримана.Лікарня планує увійти до Програми медичних гарантій за пакетами медична реабілітація   дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням опорно-рухового апарату та медична реабілітація дорослих та дітей від 3-ох років з ураженням  нервової системи. Окрім планових послуг з медичної реабілітації, які у лікарні надають 2 профільні відділення (неврологічне та ортопедичне), заклад надаватиме амбулаторну допомогу жителям ОТГ та жмеринчанам (для цього передбачені 15 амбулаторних ліжок).

КНП «Печерська обласна лікарня відновного лікування ВОР»  серед перспективних напрямків визначає покращення надання медичних послуг з медичної реабілітації на рівні європейських стандартів, оновлення фізіотерапевтичної апаратури, введення платних послуг та створення кабінету УЗД. Свою готовність до входження у реформу також оцінює на 100 %.

КНП «Заболотнянський дитячий психоневрологічний санаторій ім. акад. Д. Заболотного ВОР»  планує у 2020-му поновити ліцензію на медичну практику та пройти акредитацію й підписати угоду з НСЗУ.