Аналіз функціонування лікувальних установ проходив у формі конструктивної співбесіди працівників обласного департаменту охорони здоров`я та його директорки Людмили Грабович.

Основний акцент – на готовності закладів до входження у реформу.  Так КНП «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. О. Ющенка Вінницької обласної ради», пройшовши усі необхідні для цього комп’ютеризацію, автономізацію, оптимізацію посад, навчання лікарів у нових умовах, отримавши необхідні ліцензії на медичну практику, наркотики, увійшовши в медичну інформаційну систему, стовідсотково готова до нового етапу своєї роботи.

 У планах розвитку закладу за рахунок перебудови роботи двох дитячих відділень (8-го та 16-го) лікарні створення Центру з надання допомоги дітям з психічними розладами.  Надання амбулаторної допомоги та послуги денного стаціонару, дітям, які потребують психіатричної допомоги, має вийти на новий якісний рівень організації роботи лікарів, повідомила директор лікарні. Зараз тривають ремонтні роботи, закуповуються нові меблі, перебудовується алгоритм роботи лікарів установи.

 

Директор департаменту Людмила  Грабович порадила врахувати при цьому, що необхідно обов’язково перебудувати порядок надання медичної допомоги  дітям з психічними розладами, які потрапляють у психлікарню.  І першим їх має оглядати педіатр, синці та забої, біль у вусі – дитина має отримати медичну допомогу в першу чергу й з цього приводу. А потім, без сумніву, й спеціалізовану  послугу.

КЗ «Вінницька обласна клінічна дитяча інфекційна лікарня» також готова до переходу на нову модель роботи. За минулий рік за рахунок обласного бюджету медичний заклад придбав апарат штучної вентиляції легень, монітор спостереження за пацієнтом з капнографом, комп’ютери. За залучені кошти лікарня отримала аналізатор електролітів, пульксосиметр для немовлят, кондиціонер у кімнату для зберігання лікарських засобів.

У планах на 2020 рік дитячої інфекційної лікарні – укладання договору з НСЗУ за пакетом послуг стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, дитячі інфекційні хвороби. А також медичне обслуговування з введенням телемедицини.