Нині про свою діяльність звітувало керівництво Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру радіаційного захисту населення, Обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова та Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни.

Присутні обговорили фінансове забезпечення, кадровий потенціал закладів, кількість наданих медичних послуг та роботу, що проводиться лікарнями в рамках підписання угод з НСЗУ та в межах Програми медичних гарантій 2020.

Так у перспективі лікарні імені М. І. Пирогова завершити облаштування хірургічного корпусу, зокрема це стосується відділення гемодіалізу та стерилізаційних. Важливим є те, що у закладі працюватиме також телемедична служба.

Госпіталь ветеранів війни у Пакеті медичних гарантій працюватиме в напрямку ендоскопічних досліджень, хірургічних операцій дорослому населенню, а також реабілітації пацієнтів з ураженням скелетно-м`язової та нервової системи.

Одним з напрямків, в якому працюватиме «чорнобильський» буде фізична реабілітація пацієнтів та обстеження.

Директор Департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович під час наради наголосила, що важливо якнайшвидше визначитись з обсягом напрямків в рамках Програми медичних гарантій та враховувати спроможність закладів надавати обрані послуги.