Рівень захворюваності на грип та ГРВІ на 10% нижчий від епідпорогу. Разом з тим на Вінниччині зафіксовано 16 випадків захворювання на грип А, 56 тяжких випадків вірусно-бактеріальних пневмоній, з яких 3 випадки – дуже важких, але на сьогодні стан пацієнтів покращується.

Людмила Грабович наголосила, що в аптечній мережі та лікарнях області в повному обсязі наявні необхідні медикаменти, в тому числі противірусні та протибактеріальні препарати, а також експрес-тести на виявлення грипу та вірусів, повідомляє сайт Вінницької ОДА

З огляду на спалах коронавірусу та поширення його в світі, Владислав Скальський підкреслив: «За дорученням Президента України суттєво посилені заходи контролю на кордоні щодо осіб з підвищеною температурою, а також впроваджено інші попереджувальні заходи, тому можна вважати, що ситуація в Україні під контролем».

Загалом по Україні Вінницька область є однією з лідуючих у сфері охорони здоров’я та з надання медичних послуг. Наразі Уряд приділяє велику увагу створенню 10 опорних закладів у області.

Голова облдержадміністрації дав доручення посилити інформаційну кампанію, що стосується формування мережі опорних закладів в області, аби люди розуміли, що це таке мережа опорних закладів, для чого вона формується, яким чином районна лікарня повинна забезпечувати своє фінансування і яким чином вона повинна відповідати вимогам Національної служби здоров’я задля того, щоб отримувати фінансування за надані медичні послуги.