Головним, на її думку, є  високий рівень надання акушерської, анестезіологічної та неонатальної допомоги вагітним групи високого ризику.

Це  екстрагенітальна патологія, патологія плацентації, тяжка прееклампсія, передчасні пологи, вагінальні пологи після попереднього кесарівського розтину, вроджені вади плода. 

Фахівці Центру  представили 14 наукових доповідей на пленумі та 2 на  науково-практичних конференціях Асоціації акушерів-гінекологів України, а також  на Конгресі акушерських анестезіологів України – наймасштабніших медичних форумах нашої країни.

Регулярно протягом 2019-го на обласних конференціях, організованих для лікарів-гінекологів, зі своїми настановами та науковими рекомендаціями   протягом 2019-го виступали провідні лікарі Центру планування сім’ї (19 спікерами Центру на різних наукових форумах було представлено глибокий аналіз різних аспектів лікування патологій вагітних).

У лікарів-гінекологів Вінниччини з’явилося ще більше можливостей ознайомитися з новими гайдлайнами та доказовою базою сучасного акушерства.

Загалом протягом року лікарями  проведено 12 шкіл планування сім’ї та 28 симуляційних тренінгів, у тому числі у рамках проектів #Extempore і #Progress.

Починаючи з грудня 2019 року, в обласному Центрі планування сім’ї стартувало диспансерне спостереження за вагітними високого перинатального ризику, а придбана нова апаратура вже з початку 2020 року дозволить вперше на Вінниччині проводити інвазивну діагностику (амніоцентез).

Також минулого року активно освоювали нові технології в діагностиці вроджених вад плода, діагностиці та розродженні при  патологічній плацентації, знеболенні пологів,  емболізації маткових артерій при врощенні плаценти. Медичні працівники  долучалися до цілого ряду навчальних заходів.

Однією з розповсюджених форм роботи стало також досить активне поширення медичних знань через ФБ та YouTube. («Багатолика акушерська кровотеча: як не втратити час» – І. Кукуруза, Н. Титаренко, відеолекція); («Неозвучені питання акушерського сепсису» – Н. Титаренко, відеолекція), також постійними є  публікації  у науково-практичних журналах («Акушерський сепсис у 4-х частинах»; «Знеболення пологів – картинка у пазлах»).

Тетяна Дмитрівна підкреслила, що лікарі перинатального центру активно навчалися. Для того, щоб застосовувати у своїй практичній діяльності тільки найкращі світові напрацювання і найдосконаліший досвід своїх колег.