Апарат призначений для проведення діагностики пацієнтам, які потребують обстеження безпосередньо в умовах будь-якого відділення та знаходяться у важкому стані (нетранспортабельні). Устаткування надасть можливість швидкого та зручного доступу до пацієнтів у будь-якому місці лікарні завдяки можливостям транспортування та простому управлінню системою.

Окрім того, її перевагою є зменшення  променевого  навантаження при обстеженні дітей.

Це надасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тисяч дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Владислав Скальський, заступник голови ОДА Ігор Івасюк, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович, депутат обласної Ради Людмила Головашич.

З нагоди свята юних пацієнтів та їх батьків привітали з Днем Святого Миколая, новорічними та Різдвяними святами. Для них підготували святкову програму за участю творчих колективів МПМ «Зоря», а також новорічні подарунки.

- Дуже важливо, щоб наші діти були здоровими, щасливими і завжди мали нагоду для усмішки. Це чи не основне завдання для дорослих. Дуже добре, коли є соціально відповідальний бізнес, представники якого усвідомлюють свою роль у досягненні цього завдання. Безперечно, головний індикатор медичних послуг – це якість, яку можна забезпечити у поєднанні двох компонентів: перший – це професіоналізм працівників медичної галузі, другий – відповідне технічне забезпечення».зауважив Владислав Скальський, звертаючись до дітей та батьків. – звернувся до присутніх очільник ОДА.

Привітала присутніх і директор з департаменту охорони здоров’я ОДА  Людмила Грабович подякувавши медичному персоналу за наполегливу і невтомну працю.

Протягом 2019 року з метою оновлення матеріально-технічної бази закладу було придбано обладнання на суму 6,3 млн.грн., з них 1 870 тис.грн. - бюджет розвитку, 340 тис. грн. – благодійна допомога.

-Усі ви знаєте, що День Святого Миколая – це, у першу чергу, свято добра і людяності. Важливо, щоб усі відчули тепло та не почувалися самотніми. Я сподіваюся, що протягом цього року ви були чемними, але найголовніше, щоб ви якомога швидше одужали і завжди були здоровими», - зауважив головний лікар обласної дитячої лікарні Василь Паненко,  звертаючись до дітей.