Про це пише видання "20 хвилин".

Цей примірник продовжує серію «Медицина Вінниччини в особах» про визначні постаті в медичній галузі області. Він присвячений життю і діяльності кандидата медичних наук, заслуженого лікаря України, мужньої людини, талановитого військоговго  хірурга, почесного громадянина  Вінниці – Бєлканія Север’яна Павловича.

Долі двох народів переплелись на його життєвому шляху. Громадянином з великої літери він став як для Грузії, так і для України. Його життя – ціла епоха з двома революціями та двома світовими війнами, що гартували характер і волю, випробовували мужність. Одному з перших йому присвоєне звання «Почесний громадянин міста Вінниці».

Своїми теплими спогадами на зустрічі поділились учні та колеги талановитого хірурга, серед яких: професор, доктор медичних наук Микола  Желіба, Анатолій  Рева, який 28 років після Север’яна Павловича завідував хірургічним відділенням Вінницької залізничної лікарні, професор, доктор медичних наук Георгій Бєлканія  - син ювіляра.  

Сторінки бібліографічного видання містять інформацію про наукову спадщину Бєлканія, спогади та фотодокументи про його життєвий шлях як  талановитого хірурга та мужнього учасника вінницького підпілля.

Фото та джерело: "20 хвилин"