Близько сотні медиків підвищували свій фаховий рівень, а саме лікарі педіатри, загальної практики-сімейної медицини, пульмонологи, кардіологи, педіатри та інші лікарі вузьких спеціальностей.

З привітальним словом від організаторів семінару виступила головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню обласного департаменту охорони здоров’я Лариса Бевза. Вона розповіла про систему безперервної медичної освіти та безперервний професійний розвиток фахівців галузі охорони здоров я.

Теми для обговорення стосувалися діагностики та лікування серцево-судинних хвороб, неврологічних розладів, гострих респіраторних інфекцій.

Учасники спільно зі спікерами розглядали як попередити раптову серцеву смерть та гострий коронарний синдром (інфаркт). Про це розповів присутнім Олег Іркін, доктор мед. наук, провідний науковий співробітник відділу реанімації та інтенсивної терапії ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України».

Також важливими були теми «Тактика ведення пацієнтів до і після інфаркту міокарда, «Сучасні рекомендації щодо лікування пацієнтів з анемією на тлі серцевої недостатності».

Спікери вали рекомендації щодо лікування гострого риносинуситу, гострих запальних захворювань глотки. Учасники визначали загальні підходи до терапії ГРВІ у дітей і дорослих.

За підсумками тренінга-практикума учасники отримають відповідні міжнародний та національний сертифікати.