Відкриваючи конференцію, головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Світлана Швидюк зазначила, що нині є необхідність внести суттєві зміни в алгоритм надання якісної медичної допомоги хворим з порушенням мозкового кровообігу.

-Не всі пацієнти мають змогу бути направленими на третинний рівень надання допомоги. –Так, наприклад, станом на кінець жовтня 2019 року в області було діагностовано 145 випадків гострого порушення мозкового кровообігу. І лише 17 пацієнтів були доставлені у 22-е відділення КНП «ВОКПЛ ім. О. Ющенка ВОР». Відтак 114 пацієнтів залишилися на вторинному рівні надання меддопомоги. Тому якість лікування повинна бути високою, - додала фахівець.

Медики покращували свої й практичні навички у питаннях ведення пацієнтів у післяінфарктному та післяінсультному станах. Сімейні лікарі закріплювали знання про діагностику та раннє виявлення інсультів.

Нагадаємо, що Національна служба здоров’я України визначила лікування інсульту пріоритетним напрямком. У 2020 році у рамках Програми медичних гарантій, лікування гострого мозкового інсульту оплачуватиметься за підвищеним тарифом за умови, якщо заклад відповідатиме вимогам Національної служби здоров’я України.