Вона відзначила, що найчастіше у жінок в нашій країні виявляють цю хворобу надто пізно, тому це часто призводить до летальних випадків.

«У 2016 році внаслідок раку молочної залози в Україні померла 5851 жінка. Водночас на сьогодні ця хвороба є абсолютно виліковною, якщо її виявляють на ранніх стадіях. 48% випадків раку молочної залози виявляють на профілактичному огляді», – заявила пані Донцова.

Також Ольга Донцова наголосила, що жінкам слід своєчасно робити скринінг, щоб якомога раніше виявити рак молочної залози на першій стадії та приступити до негайної терапії. За її словами, основна група ризику з цього захворювання – жінки після 40 років.  Жінкам у віці 40+ важливо проходити мамографію, щоб розпізнати хворобу на ранній стадії.

«Загалом в Україні показники захворюваності на рак молочної залози на 45% вищі, а показники смертності – на 56%, порівняно зі світовими показниками», – зауважила Донцова.

Вона заявила, що лідерами серед регіонів України з захворюваності та кількості летальних випадків РМЗ є Київ, Харківська та Дніпропетровська області.

За матеріалами Укрінформу