У його роботі взяли участь лікарі педіатри, лікарі підліткові терапевти, пульмонологи, кардіоревматологи, імунологи, гастроентерологи, ендокринологи медичних закладів області. Організатори заходу – МОЗ України, Нацмедакадемія післядипломної освіти ім. П. Шупика, департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА, науково-практичний журнал «Сімейна медицина».

Відкриваючи семінар, д. м. н., професор,  Заслужений лікар України, проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО ім. П. Шупика Олександр Толстанов підкреслив, що необхідність безперервної медичної освіти для лікаря на сьогодні є необхідністю не тільки через те, що змінилося законодавство, а й тому, що такий формат зустрічей фахівців – це можливість не тільки тісного спілкування, а й опанування нових підходів лікування хвороб у практиці сімейного лікаря.  На сучасному етапі  головне, що сімейний лікар – це є лікар родини. І що, при необхідності, людина не має звертатися до біл-борда чи інтернету, де розміщена реклама препарату,  коли в родині хтось захворів, а повинна звернутися саме до сімейного лікаря. Розповідаючи про медичні стандарти внутрішніх хвороб у роботі сімейного лікаря,  професор О. Толстанов запевнив колег, що Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Шупика, продовжуючи працювати, організовує для лікарів науково-практичні заходи, а також онлайн-майстер-класи з тим, щоб лікар мав можливість безперервної освіти, з урахуванням усіх змін на сучасному етапі.

Головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Світлана Швидюк, вітаючи колег від імені департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, зауважила, що повністю заповнена зала засвідчує, що регулярні науково-практичні семінари для обласного центру – то є хороша традиція. А ще – це глибоке усвідомлення необхідності безперервного медичного навчання, а також того, що знання ці допоможуть у наданні якісної медичної допомоги пацієнту.   

Серед лекційних тем  конференції: лікування хворих на ГРВІ, особливості  захворюваності на кір в Україні, профілактика патології серцево-судинної системи, принципи лікування абдомінального болю, еволюція поглядів на проблеми болю в спині, лікування бронхіальної астми в умовах реформи охорони здоров’я,  артеріальної гіпертензії, пріоритети у лікуванні інфекцій дихальних шляхів.

Учасники семінару також ознайомляться з принципами цукрознижуючої терапії в практиці сімейного лікаря, отримають нові рекомендації з ведення пацієнтів із загостренням бронхіальної астми в клінічній практиці, проблемами серцево-судинної системи, ознайомляться з новими підходами у лікуванні остеоартриту, дифузних захворювань печінки.

Під час роботи конференції також відбувся майстер-клас з відпрацюванням практичних навичок реанімаційних заходів, спрямованих на підтримку життя.