Під час експериментального тренування оцінювалась повнота та якість пропозицій, наданих керівниками спеціалізованих служб цивільною захисту, надавались роз’яснення та рекомендації щодо покрашення діяльності у вирішенні поставлених завдань.

Найцікавішою частиною тренування,  стало практичне відпрацювання ввідних завдань на базі підприємств, установ та організацій різних форм власності. Умови були максимально наближені до реальних.

Учасники тренувань мали змогу оцінити організацію цілодобової роботи Пункту управління Іллінецької ОТГ та порядок управління з нього силами цивільного захисту, організації взаємодії із спеціалізованими службами громади.

Наступний крок - відпрацювання взаємодії при прийманні, розміщенні та наданні медичної допомоги населенню сусідньої Дашівської ОТГ, що за легендою навчань постраждало внаслідок надзвичайної ситуації на території в/ч  біля с. Городок з розльотом уламків боєприпасів, які потрапили в житлові будинки. Дія відбувалась на території Іллінецької ЦРЛ, із залученням фахівців відділу медицини катастроф територіального об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Надавалась невідкладна допомога потерпілим різного ступеня уражень.

Далі учасники тренувань спостерігали за розгортанням та організацією роботи приймального пункту евакуації та будівлі для тимчасового розміщення евакуйованого населення із зон бойових дій (відповідно до завдання – постраждале населення прибуло із Луганської області) в дитячо-юнацькій спортивній школі Іллінецької міської ради. Тут було обладнано тимчасовий медичний пункт, налагоджено облік громадян, місця для відпочинку та харчування.

Також наглядно продемонстровано дії спеціалізованих служб  цивільного захисту  на прикладі ситуації із забрудненням території парами ртуті (відповідно до легенди – в медпункті розбились 5 ртутних термометрів). Тож територію знезаражували, людей евакуйовували. І все це – швидко і злагоджено.

Ще служби цивільного захисту Іллінецької ОТГ  розгортали сортувальний майданчик для надання екстреної медичної допомоги постраждалим у ДТП на догоспітальному та госпітальному етапах та затримували винуватців дорожньої пригоди. На території бувшого кар’єру  відпрацьовували карантинні заходи при особливо небезпечних інфекційних захворюваннях серед тварин ( у присутності учасників навчань проводили ліквідацію уявного джерела «сказу» та зачистку території).

За інформацією сайту ОДА

Фото: сайт ОДА