Iз доповідями виступили – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії №1 –  Володимир Шапринський, дитячий хірург ВОДКЛ –  Наталія Солейко, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб – Олена Онофрійчук , завідувач травмпунктом ВОДКЛ – Віталій Цихоцький та обласний спеціаліст, доктор медичних наук – Віктор Конопліцький.

На заході прозвучала інформація, за підсумками Пленуму Асоціації хірургів України, про показники в плановій хірургії, які є задовільними. Також, не зважаючи на соціально-економічну ситуацію в країні, брак державного фінансування та інші суб’єктивні та об’єктивні фактори – діяльність хірургічної служби заслуговує доброї відзнаки.

У своїх доповідях про лікування та діагностику таких хвороб, як правець та сказ, фахівці неодноразово наголошували про важливість вакцинації дітей. На думку фахівців, необхідним також є проведення інформаційної кампанії для батьків щеплення та вакцинації.

По завершенню конференції доктор медичних наук  – Віктор Конопліцький закликав лікарів надавати адекватне медичне забезпечення для хворих. І в разі винникнення проблемних запитань звертатися до ВОДКЛ. В будь-якому випадку колективна робота буде успішною.

 

29.03.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА