Приурочений захід з нагоди святкування Дня незалежності України та в рамках заходів до Всесвітнього Дня діабету.

-Проблема цукрового діабету нині переходить з ракурсу медичного у соціально-економічний аспект, – розповідає головний лікар Пилип Прудиус. – Заходи, які протягом року наш заклад регулярно проводить в рамках Всесвітного дня боротьби з цукровим діабетом (відзначається 14 листопада) слугують ще одним засобом привернути увагу суспільства до проблеми. Адже зараз серед хворих на цукровий діабет дуже багато молодих людей, а також дітей, витрати на лікування хвороби досить значні. Тому сьогодні на часі профілактика цукрового діабету та адаптації хворих на діабет (хвороба невиліковна, необхідно навчитися людині з цим жити далі) у суспільство. Подібні заходи проводяться протягом цілого року, і не тільки у Вінниці, а й у районах області. Профілактична та діагностична робота ведеться на різних молодіжних та спортивних подіях, на відзначенні ювілею нашого центру, адже робота ендокринологів покликана допомогти тим, хто хворіє невиліковною хворобою, підтримати, а для тих, хто здоровий – роз’яснювати, попереджувати, щоб цього не сталося. Спостерігаючи, як діти, які брали активну участь у арт-заходах, які ми проводили до дня медичного працівника, сприйняли позитивно, вирішили продовжити дану роботу, – зауважив головний лікар закладу.

Акція була організована асоціацією хворих на цукровий діабет «Благовіст». Вінницькою обласною асоціацією ендокринологів та ГО «Діа-Діти».

Учасниками сьогоднішньої мистецької акції стали діти, що перебувають на лікуванні у ендоцентрі, різного віку та різних куточків Вінниччини. Вони малювали Україну: яскраву, веселкову, радісну. З вірою та сподіваннями побороти невиліковну хворобу, з надією на своє щасливе майбутнє, не дивлячись ні на що. Я люблю Україну!