По те, яку допомогу надають пацієнтам з цукровим діабетом, як лікують таких громадян та які прогнози розповсюдження захворювання на наступні роки, говорив головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Пилип Прудиус.

Пилип Прудиус відзначив, що усі пацієнти можуть отримати визначену індивідуально дозу інсуліну лікарем на місяць наперед за рецептом лікаря. Однак із помпами наразі є проблема, оскільки вони та розхідні матеріали до ниє коштують дорого. А компенсаційних програм для придбання помп немає.

Також лікар розповів про механізм отримання ліків, про діагностику захворювання і про групи ризику, зокрема про тих, хто може захворіти на цукровий діабет. За його словами, на сьогодні збільшилася кількість дітей, котрі мають діагноз цукровий діабет. На думку експерта, це пов'язано із способом життя та тим, що їхні бабусі та дідусі (саме через одне покоління найчастіше передається хвороба) не знали про свій діагноз. Окрім цього, експерт пояснив які ризики гестаційного діабету - чи виліковуються вагітні опісля та яка статистика того, що хвороба залишається після народження дитини.