Днями експерти Світового банку з робочим візитом відвідали місце будівництва з метою розв'язання проблемних питань та допомогти вчасно завершити будівництво.

Кардіоцентр зводиться на неподалік міської клінічної лікарні №1 та пологового будинку.  Тепер будівельники закінчують зводити п’ятий поверх клініки.

Фахівці Світового банку поспілкувалися з представниками органів влади Вінниччини та підрядних організацій.  Пре це повідаомляє сайт "Vежа". На нараді були присутні заступник очільника Вінницької ОДА Ігор Івасюк та директорка обласного департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович. Спільно фахівці говорили про процес спорудження та окреслили коло питань, які потрібно розв'язати в першу чергу, щоб будівництво фінішувало вчасно.
Як коментує експертка Світового банку Олена Дорошенко в Україні наразі зводиться тільки одна клініка. І вона будується у Вінниці.

-Це в цілому єдине будівництво нової клініки, тому що в інших лікувальних закладах такого рівня у різних областях відбуваються ремонти, реконструкції та доповнення до будівель, які уже функціонують, — зазначила Олена Дорошенко.

Фахівець пояснила, що Світовий Банк зацікавлений у прискоренні робіт і сподівається, що лікувальний заклад запрацює до закінчення 2020 року.
Після завершення будівництво на клініку очікує другий етап – придбання високоякісного обладнання.

За словами Ігоря Івасюка загальна вартість такого проекту – 32 мільйони доларів США. З них - 16 мільйонів (а це 485 млн гривень) виділили на зведення фасаду, а ще 9 млн доларів виділять для придбання медичного устаткування.

Ігор Івасюк додав, що під час виконання робіт виникали деякі труднощі, проте проблеми вже розв'язані. Заступник керівника ОДА впевнений, що будівельна команда зможе оперативно наздогнати графік.

Як зауважила Людмила Грабович, спорудження кардіоцентру у Вінниці – один із найбільших та важливих проектів в галузі охорони здоров'я в Європі, який фінансується Світовим банком.