Нині ж вона продовжує вдосконалюватися та рятувати життя і здоров’я громадян. ЦРЛ надає допомогу не лише 60 тисячам мешканцям Жмеринського району, а й пацієнтам сусідніх районів, і навіть іноземним громадянам, оскільки знаходиться неподалік залізничного вузла та траси міжнародного значення.

У закладі працює понад 100 лікарів, чималий відсоток з них – молоді фахівці. Як зауважує головний лікар закладу Ростислав Боровський, кадрами ЦРЛ забезпечена повністю.

-Маємо шість інтернів, які працюють і отримують безцінний досвід. Надалі, сподіваємось, що вони надаватимуть медичну допомогу громадянам, працюючи саме у нашому закладі, - коментує Ростислав Боровський.

Він додає, що для фахівців клініки створені усі необхідні умови, у закладі впроваджуються інноваційні технології, постійно відбувається оновлення відділень. Так завдяки співпраці з органами влади вдалось осучаснити пологове відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, хірургічне відділення, лабораторію та створити потужну консультативну поліклініку.

Базовим є відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Тут пацієнту можуть зробити обстеження - електрокардіограму, ультразвукові, ендоскопічні дослідження, виміряти пульс та артеріальний тиск.

-Пацієнти у разі необхідності направляються у відділення сімейним лікарем, або в екстрених випадках – лікарем «екстренки». Хворий у відділенні оглядається черговим лікарем, якщо є потреба до цього долучаються інші фахівці. Потім відвідувач госпіталізується у відділення «за профілем» захворювання, - розповідає завідувачка службиою Оксана Польнюк. Вона додає, його служба надає цілодобову невідкладну допомогу пацієнтам та забезпечує їх госпіталізацію.

Одне із найбільших відділень лікарні – хірургічне. Воно розраховане на 55 ліжок. Керівник відділення Ігор Перепечей наголошує, що працювати комфортно.

- Відділення має планову та ургентну операційну, два цілодобові пости медичних сестер. Операційні зали оснащені лапараскопічною стійкою, апаратами штучної вентиляції легень. Маємо апарати для малоінвазивних операцій. Наші хірурги пройшли відповідні навчання та опанували нові технології, - додає завідувач хірургічного відділення.

 

Пацієнти, які потребують проведення реанімаційних заходів госпіталізуються у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. У відділенні розгорнуто 6 ліжок. В штаті, окрім лікарів-анестезіологів, працює один дитячий анестезіолог. Підрозділ забезпечений системою централізованої подачі кисню, необхідною апаратурою для діагностики, проведення реанімаційних заходів та надання анестезіологічної допомоги.

-У відділенні є апарати для штучної вентиляції легень, ЕКГ-апарати. Лікарі забезпечені кардіомоніторами, УЗД-апаратом та рентген-апаратом, - розповідає головний лікар ЦРЛ.

Допомагають народжувати здорових дітей та лікувати різноманітні патології фахівці акушерсько-гінекологічної служби закладу. Відділення має індивідуальні пологові зали, палати спільного перебування матері та дитини, палату інтенсивної терапії новонароджених та палату для неонатального догляду.

Як розповідає завідувач цього підрозділу Ілля Клокоцький у відділенні проводяться як партнерські, так і сімейні пологи. У консультативній поліклініці відвідувачі можуть за направленням сімейного лікаря звернутися у жіночу консультацію, відвідати травматолога, невролога, кардіолога та інших фахівців.

-Підрозділ забезпечений необхідним медичним обладнанням та апаратурою для якісної діагностики захворювань, як при зверненнях пацієнтів з приводу захворювання так, і при проведенні профілактичних оглядів. Проводимо УЗД серця, органів черевної порожнини, нирок, щитоподібної залози, спірометрію (визначення життєвого об'єму легень). На базі поліклініки працює кабінет довіри, куди можуть звертатися пацієнти, які мають проблеми з ВІЛ/СНІД. Поліклініка забезпечена комп’ютерною технікою повністю. Наразі лікарі налагоджують систему електронного документообігу між первинною ланкою та ЦРЛ, - говорить завідувач відділення Олександр Султанов.

Керівник ЦРЛ Ростислав Боровський додає, що важливим аспектом роботи клініки – є співпраця з первинним рівнем.

Він каже, що з впровадженням електронного рецепта, електронної картки пацієнта фахівці ЦРЛ матимуть повну картину стану своїх пацієнтів, тобто відвідувачі лікарні будуть під контролем лікаря.

Скульська Ольга