Спільно з фахівцями ДОЗ, на чолі з начальником управління лікувально-профілактичної допомоги населенню Ольгою Задорожною, представниками профільних медичних установ, громадських організацій, працівниками соціальної сфери, учасники координаційної ради обговорили підсумки діяльності робочої групи з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ.


Також розглянуто проект Порядку залучення до роботи місцевих рад з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ представників неурядових організацій, ключових груп і спільнот людей, які живуть із ключовими інфекціями, стан включення представників релігійних організацій та ключових груп до регіональних рад з координації дій на поширення туберкульозу та ВІЛ.


Учасники наради розглянули питання виконання плану діяльності у 2019 році із впровадження в нашому регіоні стратегію адвокаційного, комунікаційного та соціально мобілізаційного супроводу протидії захворюванню на туберкульоз та ВІЛ/СНІД.

Як зазанчила Ольга Задорожна, питання поширення ВІЛ-інфекції та туберкульозу в області актуальна не лише для медиків. для боротьби з розповсюжденням цих хвороб потрібно залучали соціальні служба, правоохоронні органи, освітян, громадські організації.