Щороку в ОЛІЛ виконується близько двох тисяч оперативних і хірургічних втручань, приймається 400 пологів. В лікарні працює 62 лікарі, 128 середніх медичних працівників.

Щорічно в стаціонарних відділеннях Крижопільської ОЛІЛ лікується близько семи тисяч жителів Крижопільського району.

Головний лікар Валерій Рузяк розповідає, що лікувальний заклад потужний і ефективно надаємедичну допомогу усім категоріям пацієнтів.

-ОЛІЛ має амбулаторний сектор, а це - консультативно-діагностична поліклініка. Також пацієнтам надають допомогу у відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги, інфекційному, терапевтичному, пологовому відділенні, хірургічному відділенні з сучаним операційним блоком. На нашій базі є потужна нова лабораторія, яка обслуговує не лише вторинний рівень, але й «первинку» -додає головнийлікар.

У закладі облаштовуються автоматизовані робочі місця для лікарів стаціонарних відділень. Поліклінічне відділення забезпечене комп’ютерною технікою стовідсотково.
У клініці працюють лікарі всіх спеціальностей для того, щоб забезпечити повноцінну роботу ОЛІЛ.

Виділено достатню кількість фінансування для оснащення інших підрозділів закладу комп’ютерною технікою, налаштування медичної інформаційної системи. Усі медичніпрацівники пройшли відповідне навчання щодо роботи з МІС.

Лікарня протягом трьох років покращила свою матеріальну базу. Тож тепер фахівці маютьзмогу працювати на новітньому обладнанні. У закладі використовують апарат для ендоваскулярної лазерної коагуляції, що дозволяє лікувати хворих з варикозом вен нижніхкінцівок. Це вважається малоінвазивним (найменш травматичним) видом операційнихвтручань.

Лікарня придбала лапароскопічну стійку для виконання операцій на внутрішніх органах, щотакож забезпечує малоінвазивність.

-Якщо під час проведення оперативних втручань у хірургів чи лікарів виникають питання, ми можемо проконсультуватися з обласними фахівцями з допомогою впровадження елементівтелемедицини в ОЛІЛ. Фахівці охоче надають свої консультації, - коментує очільник ОЛІЛ.

Пацієнти за направленням сімейного лікаря отримують необхідні обстеження у поліклінічному відділенні ОЛІЛ.

-Тут є кабінет пульмонолога, кардіолога, гастроентеролога ендокринолога, фтизіатричнийкабінет, кабінет ЛОРа та інших фахівців. У нас є всі вузькі спеціалісти, починаємо працювати з електронними направленнями від сімейних лікарів, - говорить завідувачка діагностично-консультативної поліклініки Олена Коваль.

Вона додає, що в поліклініці можна перевірити роботу серця (зробити електрокардіографію). Пацієнти можуть пройти  реовазографію судин верхніх та нижніх кінцівок, спірографію, велоергометрію, УЗД внутрішніх органів, серця, бронхоскопію. Також відвідувачі проходятьфлюорографічні обстеження, мамографію.

-В структурі поліклініки функціонує відділення реабілітації, в умовах якого хворі отримуютьфізіотерапевтичні процедури, масаж та лікувальну фізкультуру. Проводиться відновнелікування травматологічних та неврологічних хворих, - говорить Олена Коваль.

У пологовому відділенні функціонують операційна та двіпологових зали, що оснащенінеобхідною медичною апаратурою.

Допомога в акушерсько-гінекологічному відділені надається цілодобово як в плановому, так і в екстреному порядку. У відділенні розташовуються палати патології вагітних та палати для спільного перебування матері та дитини.



Інфекційне відділення розташоване в реконструйованому приміщенні, яке збудоване у 1967 році. До 2003 року у приміщенні знаходилось гінекологічне відділення. У 2009 році закінченареконструкція під інфекційний стаціонар
Інфекційне відділення Крижопільської ОЛІЛ функціонує з січня 2014 року.
-Наразі підрозділ має 20 ліжок, серед яких десять дорослих та десять дитячих. У відділенні є сім палат для пацієнтів, палата інтенсивної терапії, кімнати матері, кімната для відпочинку медперсоналу, два напівбокси.

Потужний лабораторний центр оснащений сучаними аналізаторами, мікроскопами.Лабораторія розділена на дві частини – одна призначена для досліджень за направленнямсімейного лікаря, інша  -  за направленням лікарів  «вторинки».

У хірургічному відділенні Крижопільської ОЛІЛ здійснюються невідкладні та плановіоперативні втручання.

-У невідкладному порядку оперуються хворі на гострий апендицит,  травми органів черевної та грудної порожнини, гострі шлунково-кишкові кровотечі, а також хворі з невідкладноютравматологічною та урологічною патологією, -коментує завідувач відділення Василь Дембіцький.

Керівник ОЛІЛ лікарні додає, що у своїй роботі покладається на заклади «первинки», з якиминині активно співпрацює.  Валерій Рузя ккаже, що з впровадженням електронного рецепта, електронної карткипацієнта фахівці лікарні матимуть повну картину стану свої хпацієнтів, тобто відвідувачі лікарні будуть під контролем лікаря.

Очільник клініки каже, що зміни на «вторинці» необхідні, адже цепокращить якість наданнямедичних послуг та створить здорову конкуренцію.

-Плануємо, що наш заклад стане потужною лікарнею інтенсивного лікування. Ми маєморозуміти, що пацієнти йдуть за гарними фахівцями, а НСЗУ фінансуватиме лише якісні медичніпослуги,  - коментує Валерій Рузяк.

Сьогодні ОЛІЛ завершує оснащення закладу та  готується допідписання угоди з Національною службою здоров’яУкраїни.