Отже, вони створюють додаткову небезпеку для мільйонів підлітків, які їх купують. Ці покупки молоді люди  роблять під впливом інформації про те, що електронні сигарети значно безпечніші, ніж традиційні тютюнові вироби. Однак в цих гаджетах міститься нікотин, і ось тепер з'ясовується, що він становить загрозу для мозку.

В ході експериментів вчені довели, що вдихання значних доз нікотину знищує стовбурові клітини в мозку. А якби їх не знищили, то згодом вони перетворилися б у нейрони, необхідні для здійснення всіх основних функцій мозку.

Отже, смерть стовбурових клітин запобігає формуванню нових спеціалізованих клітин мозку. Особливу шкідливість в зв'язку з цим електронні сигарети представляють для підлітків, які все ще проходять через стадію розвитку, і для вагітних жінок, в організмі яких формується нова людина.

Власне електронні сигарети менш канцерогенні, в порівнянні з традиційними, і це постійно доводять дослідники. Але чим більше наука дізнається про специфічні особливості цих гаджетів, тим більше переконується, що їх зовсім не можна вважати безпечними.