Ідея належала головному лікарю закладу, президенту ГО «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», кандидату медичних наук, заслуженому лікарю України Пилипу Прудиусу.

Вітаючи колег зі святом медика, Пилип Григорович побажав успіху у змаганнях, а також підкреслив, що такий формат проведення Дня медичного працівника на його переконання, залишить у пам’яті яскраві незабутні спогади не тільки для всіх його учасників, а й для всього колективу.

І навіть – для дітей працівників ендокринологічного центру, які також прийшли підтримати й повболівати за своїх батьків. А в деяких конкурсах також візьмуть активну участь.

- Сьогодні, коли наш заклад переживає перехідний період, такі заходи мають згуртувати ще більше колектив. Для покращення роботи, для надання висококваліфікованої допомоги людям, – наголосив головний лікар.

Серед поважних гостей свята присутніми були Іван Лєта, голова  обласного обкому профспілки медичних працівників, заступник голови федерації профспілок Вінницької області,Сергій Глухенький, голова обласної організації Червоного Хреста, заступник президента ТЧХ України, керівник комітету охорони здоров’я Вінницької ОДА.

-Товариство Червоного Хреста сьогодні втілює в життя програму психологічної підтримки дітей, і така форма роботи для нас – гарний приклад для наслідування, – відзначив Сергій Глухенький. 

Враховуючи факт, що заклад розташований на території пам’ятки архітектури та садово-паркового мистецтва 18 століття, в прекрасній живописній зоні, організатори свята сформували 6 команд по 5 учасників у кожній. Кожна з груп отримала свій маршрут з чотирма станціями, де учасники гри отримували частини карти, яку в кінцевому підсумку повністю зібрали. І за нею  – знайшли скарб (на самій карті була закодована ключова підказка).

Долаючи відстань, від станції до станції,  медики, крок за кроком, розгадували загадки про історію парку, замку «Садиби у П’ятничанах», ендокринологічного центру, і таким чином рухалися до іншої станції.

Все було організоване по-справжньому, з поважним журі, призами, пошуками скарбів…

По обіді, у затишній прохолоді зеленого віття статечних дерев, на галявині перед поліклінічним корпусом ендокринологічного центру відбувалися різноманітні конкурси, змагання, інтелектуальні бліц-опитування, творчий конкурс за участю дітей самих медичних працівників центру. І навіть дітей, що перебувають на лікуванні в диспансері.

Без подарунка не залишився ніхто, та й перемогли… всі. Переміг здоровий спосіб життя, чудово організоване дозвілля, командний дух та щирі емоції і учасників, які активно були задіяні в конкурсах, і решти колективу закладу, хто активно підтримував колег, радів перемогам та доланню перешкод, вболівав під час спортивних змагань.