Відтепер кожен відвідувач лікувальної установи первинного рівня має змогу оцінити роботу закладу і медичного персоналу, навіть не маючи під руками ноутбука чи комп’ютера.

Про це під час презентації онлайн-сервісу розповіла заступник міського голови Галина Якубович.

 

-Вінниця третє місто, де діє такий сервіс. Послугою користуються мешканці Житомира та Одеси. Вважаю, що такий проект дасть можливість пацієнту і лікарю швидко реагувати на результати наданих медичних послуг. Медик має змогу контролювати ситуацію, а пацієнт отримає зворотний зв'язок з лікарем, - прокоментувала Галина Якубович.

Пацієнту лише необхідно мати смартфон, відсканувати наліпку з QR-кодом, яка розміщується на дверях до кабінету чи закладу. Далі сервіс направить користувача на сторінку оцінювання, де є можливість залишити відгук, фото або аудіо. Свої контакти можна вказувати за бажанням.

Директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш зауважив, що система дозволяє залишати свій відгук як про лікаря. який надавав медичну послугу, так і про заклад за окремими позиціями.

 

-Матимемо змогу бачити рейтингові показники як медичних працівників Вінниці так і закладів «первинки». Як відомо, пацієнти найчастіше, перш ніж звернутися по допомогу, знайомляться з рецензіями про того чи іншого фахівця або медичний заклад. Вважаю, сервіс спростить пошук якісної медичної послуги для пацієнта, а для лікаря стане стимулом вдосконалюватись, - додав Олександр Шиш.

 

Варто зазначити, що оцінити роботу лікарні чи медика можна лише за допомогою смартфону. Це унеможливить створення «фейкових» реакцій на роботу того чи іншого закладу або ж медичного працівника.