Вшановували тих, хто має відношення до порятунку людських життів, найкращих представників цієї найблагороднішої професії. Саме людям в білих халатах випала честь і обов’язок зберігати, захищати, підтримувати і повертати безцінний дар – життя людське.

 

Подяку за невтомну працю, професіоналізм та відданість медикам області та міста висловлювали очільники: голова Вінницької  обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник,  Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У своєму вітальному слові Валерій Коровій акцентував увагу зібрання на тих позитивних змінах та перетвореннях, які відбуваються нині в галузі охорони здоров’я Вінниччини, і ті перші успіхи, які стали вже очевидністю – відкриті нові амбулаторії сімейної медицини, ремонти закладів охорони здоров’я, підняття зарплат лікарям сімейної практики, зрештою відкриття та запуск роботи нового хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. Пирогова. Нагадав, що все, що зроблено і було пройдено, – результат долання цілого ряду проблем та перешкод, але в цілому реформування охорони здоров’я, особливо первинної ланки у нашому регіоні – на рівні кращих в Україні. Про це й говорила представник Світового банку, що напередодні відвідала Вінниччину, і була щиро позитивно вражена тими змінами, що відбулися на теренах галузі. Повідомив також про те, що область знову у пілотному проекті, наразі очікуємо поповнення новими автомобілями швидкої допомоги, в планах влади – всебічна підтримка галузі. Також голова ОДА пообіцяв цьогоріч введення в експлуатацію відділення екстренної медичної допомоги  в обласній лікарні вже до Дня міста. Валерій Коровій підкреслив, що коли Господь дає нам випробовування, щоб ми йшли, долали перепони, і згодом галузь охорони здоров’я Вінницької області стала однією з найкращих в Україні.

Побільше позитиву, радості, натхнення побажав присутнім голова обласної ради Анатолій Олійник:

 

– Усі проблеми, які потрібно долати кожного дня, – ми здатні їх вирішувати, тому що на Вінниччині працює єдина команда професіоналів, і тому у нашого регіону є всі шанси на успіх, – підкреслив голова обласної ради.

 Вінницький міський голова Сергій Моргунов говорив про авторитет лікаря для вінничан, для мешканців області, про його високу планку. Особливо після реформування первинної ланки охорони здоров’я.

  • Головне бути єдиною монолітною командою, розуміти стратегію розвитку галузі, – пояснив Сергуй Моргунов, – і тільки всі разом ми можемо досягти позитивних зрушень, а отже і вдячності від простих людей. Так вже зведено два поверхи кардіоцентру, до кінця 2020 року, при нормальному фінансуванні, заплановане відкриття закладу. Щоб його допомогу отримували жителі усього регіону. Триває модернізація багатьох медзакладів, перепрофілювання лікарень, що стало можливим завдяки децентралізації.

Вінницький міський голова побажав усім гарного настрою, вдячних здорових пацієнтів та підвищення авторитету лікаря.  

 З нагоди професійного свята Почесними грамотами Вінницької  облдержадміністрації та обласної ради, Почесними грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також Почесними грамотами департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА відзначено близько 300 найкращих медиків області, а також окремих колективів міста та області.

Серед щирих привітань і грамоти Верховної ради України з рук  депутата Верховної ради України Сергій Кудлаєнка, що були вручені кільком колективам медичних закладів області.  

Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович, звертаючись до колег, привітала зі святом, подякувала усім за підтримку і розуміння на шляху реформування галузі і за співпрацю в єдиному медичному просторі. І закликала тримати планку успішності на шляху кардинальних перетворень галузі й у найближчому майбутньому. Побажала святкового настрою і натхнення.