До презентації онлайн-ресурсу долучилися також медики з регіонів України, в тому числі Вінниччини, а також представники Великобританії.

-Британський медичний журнал співпрацює з Міністерством охорони здоров’я для надання доступу українським лікарям до двох найбільших освітніх ресурсів в BMJ. Ця ініціатива покращує діагностику, лікування та інші заходи, пов’язані з попередженням інфекційних та неінфекційних захворювань, – розповіла керівник програми BMJ Олена Новічкова.

Міністерство охорони здоров’я розпочало співпрацю з Британським медичним журналом (BMJ) у 2017 році. Це  один з найбільших онлайн-ресурсів для навчання та професійного зростання медиків.  Лікарі-практики України отримують  безкоштовний доступ до всієї навчальної бази BMJ.

-Лікар є однією з небагатьох професій, де вчитися та вдосконалюватися треба все своє свідоме життя. Навчання лікаря, його професійне зростання не закінчується випуском з університету. Лікар вчиться стільки, скільки працює і скільки живе, – підкреслив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський під час конференції.

 

Українські лікарі можуть проходити онлайн-курси, читати нові актуальні статті, пов’язані з медициною, абсолютно безкоштовно, хоча американські та канадські медики платять за доступ до ресурсу кількасот фунтів на рік. Для цього лікар має зареєструватися на сайті та створити власний кабінет.

Реєстрація можлива через лікаря-координатора Британського медичного журналу в Україні. Практика реєстрації через координатора є в усіх країнах, які співпрацюють з Британським медичним журналом – це дозволяє надавати доступ до порталу саме лікарям-практикам та медикам.

Світовий банк також підтримує ініціативу використання програм навчання і сертифікації BMJ при підготовці медичних працівників у рамках проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» планує розширення доступу до навчальної платформи BMJ через переклад матеріалів українською мовою, а також забезпечення безоплатного доступу до платформи для 4000 користувачів у період з листопада 2018 р. до червня 2019 р. Про це розповіла керівник групи впровадження спільного проекту МОЗ та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

 

Під час семінару обговорили механізм залучення лікарів до онлайн навчання, а також  презентували результати роботи Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».