Зала була заповнена вщент: головні медичні сестри, заступники головних лікарів з медсестринства, лікувальних закладів області, директори медичних коледжів та медичні сестри приймали щирі вітання з нагоди свята.

Нагородження Почесними грамотами, слова вдячності медичні сестри отримували з рук заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк, начальника управління лікувально-профілактичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Ольги Задорожної та заступника головного лікаря з питань медсестринства обласної клінічної лікарні ім. Пирогова, президента асоціації медсестер Вінницької області Людмили Бондарчук.

Вітаючи, колег, виступаючі говорили про важливість професії медичної сестри, її високе призначення – дарувати людям життя, зміцнювати здоров’я людей. Вибір такої гуманної професії – зовсім невипадковість, це настанова Всевишнього, – підкреслювали медики-посадовці.

Атмосферу святковості усім присутнім ще додали й пісенні виступи Дар’ї Погребняк та Павла Пазюка, які також бажали міцного здоров’я, сімейного затишку та гідних зарплат тим, хто першими приходить на допомогу хворому.  

Медичні сестри – перші помічники лікаря, адже вони виконують усі необхідні лікарські процедури на амбулаторному прийомі, в стаціонарних відділеннях лікувальних закладів та у виїзних бригадах екстреної та швидкої медичної допомоги.

Від їхньої праці, душевної доброти, справжнього гуманізму та професіоналізму багато в чому залежить якість надання  медичної допомоги хворим та збереження здоров’я людей.

 

 

Наталія Федорченко