У результаті виявили 830 випадків гострого інфаркту міокарда -  на 60% більше ніж роком раніше. Усіх пацієнтів терміново госпіталізували і надали необхідну допомогу.

Вінницька область стала прикладом успішного впровадження телемедичних технологій, коли медики мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег.

Це стало можливим у тому числі й завдяки новому обладнанню. Зокрема, за кошти спільного проекту Світового банку та МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізується у Вінницькій області, було придбано 311 телеметричних пристроїв та 2 приймальні станції, 20 ЕКГ – апаратів з функцією телеметрії.

Обладнання було закуплено для телеметричного підрозділу Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який  працює з серпня 2015 року в режимі 24/7/365.

Міжнародний досвід показує, що запровадження телемедицини є одним з найкращих способів розширення можливостей щодо доступності та якості медичних послуг населенню, особливо для тих груп, що проживають у селах.

 За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), телемедицина – це метод надання послуг з медичного обслуговування там, де відстань є критичним фактором. Особливо важливим цей фактор стає, коли мова йде про гострі інфаркти міокарда, коли важлива кожна хвилина.