Як пояснює радник Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування з муніципальних послуг Віталій Швець, мета такого заходу - обмін досвідом у розвитку медичної допомоги в межах ОТГ.

Зі станом та перспективою розвитку первинної ланки області учасників ознайомила начальник управління лікувально-профілактичної допомоги обласного Департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна. Вона зазначила, що протягом 2018 року медична галузь Вінниччини зазнала значних змін. Особливо що стосується впровадження реформи на первинній ланці.


- Варто зазначити, що на початок 2019 року в області функціонує 136 закладів охорони здоров’я: 52 заклади первинної медичної допомоги, до складу яких входять 310 лікарських амбулаторій, 735 фельдшерсько-акушерських пунктів, 48 закладів вторинної медичної допомоги та 36 закладів обласного підпорядкування, - говорить Ольга Задорожна.


У лікувальних закладах області проводилися ремонти, закупівля нового обладнання. Коштом субвенції з державного бюджету у Вінницькій області заплановано побудувати 14 амбулаторій.

-В закладах вторинного рівня надання медичної допомоги планується завершити ремонтні роботи та придбати високоякісне обладнання, відповідно до планів розвитку госпітальних округів, - додала фахівець.

Крім того, за словами Ольги Задорожної, на третинному рівні закладів охорони здоров’я теж відбуваються якісні зміни: завершено ремонтні роботи в обласній лікарні ім. М. Пирогова, де у хірургічному корпусі виконуються оперативні втручання та придбано сучасне обладнання.

Вона зазначила також, що нові технології з'явилися у відділеннях дитячої обласної лікарні, дитячої інфекційної лікарні, обласному об'єднанні «Фтизіатрія», регіональному онкоцентрі, кардіоцентрі.

 

Навчальний семінар триватиме протягом трьох днів. У подальшій програмі заходу зустрічі із колективами ЦПМСД Іллінецької, Немирівської та Калинівської ОТГ області, обмін досвідом та знайомство з кращими практиками.