Він дасть змогу транспортувати лежачих хворих, пацієнтів з інсультами, політравмами.

На спорудження цього підйомника кошти виділено з держбюджету. Вартість робіт становить близько 2  млн. гривень, з яких 58 тис. грн. – співфінансування із районного бюджету.

На відкритті побувало керівництво області та району, а також депутати, медики.Представники влади ознайомилися з роботою ЦРЛ та поспілкувались з персоналом закладу та пацієнтами.

За словами заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, лікарня стала значно потужнішою завдяки змінам, що тут відбуваються.

-У лікарні проводяться капітальні ремонти відділень, з’являється нове обладнання. відтепер – запрацював ліфт. Наявність підйомника в медичній установі була необхідна, особливо для транспортування важкохворих пацієнтів, людей з інвалідністю, – додає Андрій Гижко.  

Ліфт розрахований на 21 пасажира і може підіймати більше близько 1600 кілограм.

Голова Вінницької РДА  Михайло Демченко наголосив, що  у лікарні уже працюють повністю відремонтовані гінекологічне, неврологічне,  педіатричне відділення, відділення екстреної допомоги.  

Голова районної ради Сергій Сітарський додав, що далі планується провести реконструкцію  інфекційного відділення і  розпочати ремонт у поліклініці.

За словами головного лікаря Олександра Кривов’яза, медичний заклад відчував гостру потребу в ліфті, адже хворих необхідно було на носилках вручну підіймати на третій поверх для проведення відповідних медичних процедур.

- Якщо стаються прикрі випадки, наслідками яких є серйозні травми, загострення чи прогресування хвороби, то в першу чергу постає питання перевезення важкохворих до місця діагностики, лікування, консультування чи оперативного втручання, - говорить очільник ЦРЛ.

Тепер працівники лікарні та пацієнти мають можливість економити час та сили.