Учасниками масштабного семінару стали більш як сотня лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевти, практичні лікарі інших спеціальностей.

- З моменту першої такої зустрічі минуло десять років. Багато чого за цей час змінилося у підходах до лікування, і ми намагатимемося сьогодні прояснити усі ці аспекти, - зазначив у вітальному слові ініціатор конференції д.мед.н., професор, зав. кафедри внутрішньої медицини медичного факультету №2 Вадим Жебель.

Тож, підходи цієї конференції максимально наближені до практичної ланки охорони здоров'я.
За словами начальника управління лікувально-профілактичної допомоги населенню обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Задорожної медицина області якісно змінюється. Трансформується і профілактичний аспект роботи галузі:

-Раннє виявлення патологій це також профілактика. На це налаштована первинна ланка охорони здоров’я, де діють безкоштовні обстеження. Нинішнього року планується запровадити систему безкоштовних послуг на «вторинці». Передбачається, що Національна служба здоров’я оплатить 54 діагностичні та лікувальні послуги за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, — говорить Ольга Задорожна.

Загалом під час спікери обговорили близько 290 різноманітних тем.  Учасники форуму говорили, зокрема, про ефективність лікування артеріальної гіпертензії, у тому числі — новими методами, про застосування рослинних лікарських засобів у лікуванні гострого бронхіту, особливості контролю артеріального тиску у хворих з патологією суглобів, обговорювали сучасні рекомендації щодо лікування цирозу печінки.