Разом з представниками країн з усього світу обговорювали глобальне співробітництво у сфері розробки та імплементації нових підходів з точки зору сучасних технологій. 

Пріоритет розвитку електронної системи eHealth був визначений на початку трансформації системи охорони здоров'я. Саме цей компонент допоможе повністю завершити декомунізацію системи і закласти в неї ринкові принципи (там, де це можливо). А також зробити медицину максимально незалежною від ручного державного управління та мікроменеджменту згори.

Наразі до eHealth вже приєдналися 1805 медичних закладів та 24,5 тисячі лікарів. Декларацію сімейним лікарем в системі уклали 25,9 мільйона українців. До системи долучилися також 15 МІСів (медичні інформаційні системи), які допомагають впроваджувати сучасні технологічні рішення до системи.

Крім того, діджиталізація -ефективний запобіжник від корупційних ризиків. У системі можна чітко відслідкувати кому, скільки та за які послуги були виділені кошти Національною службою здоров’я України.

Фото: сайт МОЗ