Розповідали про це на щорічному аналітичному форумі «Фармапогляд-2019», що проходив в Києві 

- Лікарські засоби, що включені до програми реімбурсації «Доступні ліки», у 2019 відшкодовуватимуться аптечним закладам за договорами про реімбурсацію, укладеними з НСЗУ.

- Програма реімбурсації буде здійснюватись виключно на основі функціоналу електронної системи охорони здоров’я (eHealth). Це передбачає реєстрацію аптечних закладів та укладання договорів з НСЗУ в системі, а також використання електронних рецептів. Процес формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, також буде переведено в електронну форму.

- Обсяг програми та інші правила не змінюються: 23 міжнародні непатентовані назви лікарських засобів, що використовуються для лікування серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та астми. На сьогодні це 258 торговельних назв лікарських засобів, з яких 64 є безоплатними для пацієнта, а інші – з невеликою доплатою.

- Подати заяву про укладення договору про реімбурсацію із НСЗУ аптечний заклад може протягом року. Початок дії договору – з 1 числа наступного місяця, якщо заява подана до 20 числа поточного місяця. Прийом заяв розпочинається з моменту розміщення оголошення на сайті НСЗУ.

Фото: сайт НСЗУ