За словами головного лікаря онкоцентру Володимира Шамрая кілька років тому відділення було в «тяжкому» стані. На капітальний ремонт персонал та керівництво закладу очікували не один десяток років, тож тепер у лікарів є змога працювати, а у пацієнтів – лікуватися в комфортних умовах. Загалом на реконструкцію було витрачено майже 23 мільйонів гривень.


Понад 8 мільйонів гривень коштувало придбання медичного обладнання. Решта – була витрачена на ремонт та облаштування кімнат для пацієнтів.
Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, під час відкриття відділення, зауважив:

-За час реконструкції, яка тривала з серпня 2017 року відділення змінилося до невпізнаваності. Сміливо можу назвати його показовим і не лише в онкоцентрі. Керівництво закладу зробило ставку на якість лікування та комфорт пацієнтів.

Керівник Вінницької обласної ради Анатолій Олійник додав, що онкоцентр поступово перетворюється на медичний заклад європейського рівня з інноваційними підходами до діагностики та лікування пацієнтів.


Кількість онкохворих постійно збільшується, тож зростає і кількість урологічних пацієнтів. Про це сказала директор обласного департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович. Вона додала, що у відділенні щороку лікується понад 900 онкохворих та проводиться понад тисячу оперативних втручань.

-Це серйозне навантаження, але з допомогою кваліфікованого персоналу, умілого керівництвата завдяки сучасним технологіям, які впроваджуються, заклад зможе надавати якісну медичну допомогу хворим з онкопатологіями, - додала очільниця департаменту.

У відділенні 19 просторих та світлих палат на 50 сучасних ліжок. До того ж, біля кожного хворого знаходяться кнопки виклику, а медична сестра має на руці браслет, де висвітлюється номер ліжка і палати.

Відділення облаштували за новітніми тенденціями, встановили систему відеоспостереження та оповіщення.

-В урологічному відділенні є своя автономна операційна із двох залів, яка обладнана новітнім медичним устаткуванням. Тут є операційні лампи з вмонтованими відеокамерами, електричні операційні столи, відеолапароскопічні комплекси, апарати штучної вентиляції легень.Створено дві післяопераційні палати, для того щоб розвантажити реанімаційне відділення, -говорить Володимир Шамрай.

 

 

 


Також у відділенні  зроблена палата для людей з інвалідністю.