В реанімобілі, окрім необхідної допомоги можна проводити оперативні втручання навіть  коли авто їде в дорозі.

Щоб система екстреної допомоги працювала в комплексі, треба оновити автопарк. Так вважає очільник області Валерій Коровій.

-Ці перші три авто отримали через Державний фонд регіонального розвитку і співфінансування з обласного бюджету. На сьогодні ми маємо попередню домовленість з Міністерством охорони здоров’я і Кабінетом Міністрів та сподіваємось, що Вінницька область попаде в пілотний проект, який буде реалізовуватись в декількох областях України. Він  стосується побудови системи екстреної медичної допомоги. На це виділяється майже 1 млрд. гривень, - говорить голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Автомобіль класу «С» забезпечує життєдіяльність організму людини на догоспітальному етапі.

-В оснащення авто входить апарат штучної вентиляції легень,  інфузомат – насос, який подає дозування ліків, дефібрилятор, кардіомонітор, підігрівачі розчинів для внутрішньовенної дифузії, пневмоматрац, кисневі балони, інгалятори,- розповідає директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович.

Вона додала, що авто французького виробництва використовуватимуть на території всієї області, а «автівки» з Китаю  планують віддати на міську підстанцію, оскільки в місті кращі дороги.

Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА подякувала медикам і відзначила, що найменше вінничани скаржаться саме на роботу працівників екстреної допомоги.