Під час засідання говорили про підписання декларацій з сімейними лікарями, співпрацю медичних закладів первинного рівня з Національною службою здоров’я України.

За словами Людмили Грабович Вінниччина займає провідну позицію у підписанні декларацій з пацієнтами. Також наш регіон знаходиться у трійці лідерів за виплатами від НСЗУ.

-Згідно звіту НСЗУ, Вінниччина посідає друге місце за оплатами від Нацслужби здоров’я. Лідером став Київ. Третю позицію займає Полтавська область, - додає очільниця Департаменту.

Також фахівці розглядали план реформування системи охорони здоров’я у 2019 році.

Як зауважила начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню обласного Департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна, починаючи з липня наступного року заклади фінансуватимуться лише через НСЗУ. З початку наступного року заплановано впровадження електронної медичної картки, електронного рецепта.

-Електронний рецепт дозволить пацієнтам отримувати потрібні йому медикаменти не залежно від місця перебування. Це також стосується і рецептів, що виписуються за програмою «Доступні ліки», - зауважила Ольга Задорожна.

Фахівці підкреслили, що від  дотримання медиками  нормативної бази та від  виконання вимог НСЗУ залежатиме фінансування закладів і подальша співпраця зі службою.

Людмила Грабович у підсумку наголосила, що лише спільна співпраця керівника з колективом дасть гарні результати. Також кожен медпрацівник повинен сам цікавитись реформою - вивчати законодавчу, нормативно-правову базу, і ділитись інформацією з пацієнтами.