Мета заходу: привернути увагу суспільства та наголосити на важливості підтримки грудного вигодовування на всіх рівнях: родини, гродмади, системи охорони здоров'я, роботодаців, суспільства та держави. Створити дружню, підтримуючу атмосферу для жінок, які годують грудьми, та їх родин.

Грудне молоко є найкращою природною їжею для дитини. Еталону материнського молока не існує. З молоком матері дитині передаються більшість захисних антитіл від багатьох хвороботворних бактерій і вірусів. Воно захищає дитину влітку при підвищеній небезпеці кишкових інфекцій, а в зимовий час – при високій загрозі вірусних захворювань.

ВООЗ, в свою чергу, рекомендує виключно грудне вигодовування дітей до досягнення ними шестимісячного віку, а після – продовжувати його разом з належним прикормом. Крім того, фахівці ВООЗ відзначають, що до годування дітей слід приступати вже протягом першої години після пологів. ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування дітей до досягнення ними шестимісячного віку ВООЗ і ЮНІСЕФ спільно розробили Глобальну стратегію по годівлі дітей грудного віку. Ця програма повинна забезпечити поліпшення харчування немовлят, їхнього зростання і розвиток, а також зміцнення здоров’я. Все це має сприяти підвищенню відсотка виживання дітей грудного та раннього віку.