Заклад надає допомогу жителям Мурованокуриловецького та наближених районів. Мирослав Олійник – головний лікар медустанови розповідає, що лікувальний заклад потужний і ефективно надає медичну допомогу усім категоріям пацієнтів.

-Наша ЛПЛ має амбулаторний сектор, а це - консультативно-діагностична поліклініка та денний стаціонар. Також пацієнтам надають допомогу у відділенні відновного лікування, терапевтичному, педіатричному відділенні, відділенні невідкладної (екстреної) медичної допомоги, гінекологічному відділенні з ліжками для патології вагітних. Лікарня має 84 стаціонарні ліжка, - додає очільник закладу.

У лікарні є потужний операційний блок та блок інтенсивної терапії та анестезіології, у закладі впроваджують новітні технології обстеження і лікування, інформаційного забезпечення.

-Жителям району надають допомогу  206 медиків, у той час як штатних посад у нас нараховується 223. У нас є шістнадцять вакантних посад. Найбільше потребуємо лікарів невідкладних станів, травматологів, рентгенологів. Наразі ми готуємо до роботи молодих фахівців – невролога та кардіолога. Молодим лікарям буде надаватися житло. Таким чином заохочуємо молодих фахівців працювати у нас, - розповідає Мирослав Олійник.

Нинішнього року лікувальний заклад «озброївся» наркозно-дихальним апаратом, електрокардіографом, пульсоксиметрами. Днями лікарню відвідали представники госпітальної ради Західного госпітального округу. Вони знайомилися з кадровим потенціалом, матеріально-технічною базою медичної установи.

Як повідомляє головний лікар, до реформування «вторинки» заклад готовий. Мета лікарні сьогодні - продовжувати тісну співпрацю зі своїми колегами з «первинки».

-Важливою також є не лише співпраця між лікарями різних ланок, але й лікаря та пацієнта. Пацієнт повинен розуміти, що перш за все необхідно довіряти своєму сімейному лікарю. Сімейні лікарі мають змогу діагностувати хвороби значно раніше. Пацієнт приходить на вторинну ланку обстежений, що спрощує і пришвидшує лікування, - наголошує Мирослав Олійник.