Список небезпечних для купання місць заснований на даних дослідження проб води Центру громадського здоров'я в період за 22-5 липня поточного року. Відомство підкреслює важливість інформування населення в рамках профілактики літніх кишкових інфекцій. Мало хто з жителів як великих міст, так і невеликих сіл звертає увагу на той факт, що забрудненість води у водоймах різко збільшується саме в мпекотну пору року.

 Важливо стежити за звітами санітарних служб, що проводять контрольні забори води з водойм у літній період раз на тиждень, та інформувати населення про небезпеку купання. Адже навіть «здорова»до початку купального сезону водойма може вже в наступному літньому місяці «зіпсуватися». Крім кишкової палички в забруднених водоймах знаходяться віруси, що також викликають ураження шлунково-кишкового тракту, паразити, які потрапляють у воду разом з відвідувачами, що купаються у водоймищах і живуть в них тваринами і птахами.

 Крім табличок з написом «купання заборонено» територія пляжів з водоймами, непридатними для купання, позначається попереджувальними жовтими та червоними прапорами. Зі списком водойм України, купання в яких небезпечно для здоров'я, можна ознайомитися на офіційному сайті МОЗ України.

 ДЕ НЕ МОЖНА КУПАТИСЬ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Пляж «Хімік», м. Вінниця, р. Південний Буг

Пляж «Гонти», м. Вінниця, р. Південний Буг

Пляж «Центральний», м. Вінниця, р. Південний Буг

Рекреаційна зона  «Вишенське озеро», м. Вінниця

Рекреаційна зона по вул. Коваленка, м. Бершадь, р. Дохно

Рекреаційна зона «Анталька», с. Флорино, р. Дохно

Рекреаційна зона «Водокачка», м. Козятин зі сторони с. Козятин, відкрита водойма

Рекреаційна зона «Талимонівка №2», м. Козятин, відкрита водойма

Рекреаційна зона ставок №5, м. Козятин

Рекреаційна зона с. Глухівці, ставок, відкрита водойма

Рекреаційна зона, місце відпочинку,  м. Погребище, р. Рось