Лікування часом буває довготривалим, а процес реабілітації - важкий.
Особливо від цього потерпають маленькі пацієнти, які окрім допомоги медиків та батьків потребують ще й емоційної релаксації. Тому відтепер палати та стіни відділення прикрашають яскраві малюнки.

Ідея належить вінницьким студентам-художникам, волонтерам, які самостійно запропонували зробити закладу подарунок.
- На стінах зображені квіти, сценки з відомих мультфільмів та герої казок, кумедні коти. Ідея допомогти дітям виникла раптово. Ми подумали, що яскраві та веселі малюнки відволікатимуть дітей від думок про хвороби. Ми звернулися до керівництва лікарні з проханням посприяти нам у цьому. Вони із радістю і забезпечили нас усім необхідним, -з додає художник-волонтер Роман.

Завідувач Відділення Олексій Лєта каже, що кожного місяця відділенні лікується близько 180 дітей. Щодня тут виконується біля п’ятнадцяти оперативних втручань.

-Робота потужна і напружена. Відділення оснащене сучасною діагностичною апаратурою: ендоскопом, операційним мікроскопом. Лікарі постійно розробляють, впроваджують та вдосконалюють новітні методи діагностики та лікування профільних травм та патологій. Ми робимо усе можливе, аби покращити якість перебування у відділенні пацієнтів та батьків і зробити комфортні умови для самих медиків. Тому й охоче погодились на пропозицію волонтерів.


Усього на оздоблення приміщення Роман та його колеги витратили близько двох місяців. Кажуть, що роботою задоволені.
-Якщо нам запропонують втілювати такі ідеї в інших лікувальних закладах міста, а можливо, в  обласних лікарнях, ми із задоволенням погодимось, - каже Роман, - У планах надалі – оздобити яскравими малюнками Центр матері та дитини.