Медики добре усвідомлюють усю користь і необхідність проведення такої благодійної акції. Вже кілька років поспіль вони стають донорами та здають свою кров, щоб допомогти тим, для кого кров буде порятунком.

-Лікарі як ніхто знають, що донорство це благородна місія. В онкодиспансері виконують надскладні операції, які потребують чи не усіх компонентів крові.  Мета Дня донора у нашому закладі - привернути увагу медичних працівників до проблем донорства, поширити цю благородну справу серед громадян, - зауважує, Любов Дацюк - завідувачка відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Центру.

Олександр Гудзь - заступник головного лікаря з хірургічної роботи  Подільського регіонального центру онкології розповідає, що медичний заклад тісно співпрацює з Обласною станцією переливання крові, і в  разі необхідності медичні заклади допомагають один одному.

Попит на кров в Україні постійно зростає, а донори в дефіциті. Тож варто замислитись про важливість донорства крові, яка щорічно рятує мільйони життів.