Нова амбулаторія сімейної медицини нині відкрила двері для пацієнтів і запрацювала на повну потужність. Як розповів голова  Калинівської районної ради Василь Поліщук,  питання будівництва амбулаторії  для мешканців Сальника завжди було актуальним.

-Впродовж багатьох років жителі села отримували медичну допомогу у приписній дільниці Калинівської центральної районної лікарні. Після утворення Калинівської об’єднаної територіальної громади, фельдшерсько-акушерський пункт села був приєднаний до Павлівської амбулаторії. Для зручності пацієнтів сімейний лікар приїжджав на прийом у Сальник. Проте умов для надання якісних медичних послуг у старій та невеликій будівлі ФАПу не було. Тому й виникло питання відкриття у Сальнику амбулаторії та виділення під медичний заклад нового приміщення, - розповідає голова райради. 

 Відтепер це лікувальний заклад у якому є електрокардіографи,  кабінет щеплень, оглядовий кабінет, палата денного стаціонару. Амбулаторія   надаватиме допомогу усім жителям села, яких нараховується близько двох тисяч.

- Ми обслуговуємо одну тисячу дев’ятсот двадцять три мешканці села, тож потреба у медичному закладі велика - каже Ольга Шимотюк – завідувачка амбулаторією,  - Людям похилого віку, пенсіонерам важко добиратися до Калинівки. Тож відтепер вони отримуватимуть якісну медичну допомогу, не витрачаючи час на дорогу, - додає медик.

Нова амбулаторія розмістилася в адміністративному приміщенні сліьської ради. До цього часу у величезній будівлі використовувалося лише кілька кімнат, в який знаходиться Сальницька сільська рада. Приміщення велике, обігріти пустуючі кімнати було не рентабельно, тому впродовж багатьох років сільська рада опалювалась електричними обігрівачами, у минулому році тут було встановлено котел на твердому паливі й проблема із опаленням фактично була вирішена. Тепер цей котел зможе обігрівати й амбулаторію.

У планах також утеплення будівлі та благоустрій навколо неї.