Працівники Центру здоров’я і міського депаратменту охорони здоров’я розповідали про шкоду куріння тютюну, волонтери з вінницького медичного коледжу ім.Д.Заболотного роздавали перехожим профілактичну літературу. До акції долучився й реабілітаційний центр "Пріоритет". 

     Тема цьогорічної профілактичної акції – «Тютюн розбиває серця», тому організатори заходу повідомляли переважно про шкідливий вплив тютюну на стан серцево-судинної системи. Охочим вимірювали артеріальний тиск і надавали загальні консультації щодо здорового способу життя. Представники обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію пригощали перехожих корисними напоями і фруктами, а також акцентували увагу на особливій шкоді тютюну для дітей.

     - По всьому світу проходять антитютюнові акції й Вінниця не є вийнятком. Про шкідливий вплив тютюнопаління є безліч інформації. Однак обізнаність населення дуже низька. Ми намагаємось донеси кожному, що здоров'я залежить від способу життя. Тому боротьба зі шкідливими звичками зменшує ризики виникнення хвороб, - розповідає заступник головного лікаря з громадського здоров'я Тамара Васильчук.   

    За даними глобального опитування дорослого населення щодо вживання тютюну в Україні, 22,8% дорослого населення і 13,5% підлітків щоденно курять цигарки. Щорічно епідемія куріння спричиняє 85 тисяч смертей, адже тютюнопаління провокує розвиток серцево-судинних і онкологічних захворювань.

    Організатори акції повідомили про сервіс з допомоги у припиненні куріння: вебсайт stopsmoking.org.ua і «гарячу лінію» 0-800-50-55-60.  Гаряча лінія працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 15.00.

Прес-служба ДОЗ ОДА