Очільник уже уклав відповідну декларацію із лікарем місцевої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Керівник облдержадміністрації оглянув матеріально-технічну базу Стрижавської амбулаторії та поцікавився у медичних працівників динамікою укладання декларацій на обслуговування із мешканцями селища.

-Насправді сьогодні надзвичайно відповідальний процес, тому що з 1 липня поточного року кардинально змінюється система фінансування первинної санітарно-медичної допомоги. І для забезпечення цих змін  необхідно здійснити комплекс ефективних кроків: по-перше, всі заклади первинної ланки перетворюються в комунальні некомерційні підприємства, по-друге – вони повинні максимально зареєструвати декларації з населенням на обслуговування, адже надалі фінансування цих закладів буде здійснюватися відповідно до того, скільки подібних декларацій підписано, - підкреслив Валерій Коровій.

За його словами, Вінницька область за кількістю підписаних декларацій є лідером серед інших регіонів України. Але, водночас, по окремих територіях спостерігається велика строкатість показників. В першу чергу, через відсутність планомірної попередньої роботи.

 За матеріалами сайту ОДА

Фото: сайт ОДА