Під час наради Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович акцентувала увагу медиків на роботі в умовах медреформи.  Зокрема, на вирішенні кадрових питань,  на проведенні навчання для лікарів, забезпеченню вузькопрофільних фахівців комп’ютерами та підключенню їх до системи ehealth, перетворенню лікувальних закладів у комунальні неприбуткові підприємства.

Всі заклади первинного рівня сьогодні вже працюють в умовах реформи. На часі питання реформування лікарень вторинного рівня, - сказала Людмила Грабович. – Головні лікарі мають мобілізувати всі зусилля для комплектації штату, навчанні, комп’ютеризації. Адже, щоб отримати фінансування з Національної служби здоров’я, потрібно закладам укласти з нею договори. Кожен вузькопрофільний лікар вноситиме всі дані про відвідування, скарги, діагноз та лікування пацієнта в інформаційну систему, яка має стикуватись з системою ehealth. Тому потрібно всім пройти навчання.

 Зупинилась Людмила Олексіївна і на роботі екстреної допомоги, зазначила, що від якості надання догоспітальної та першої госпітальної допомоги залежить процес подальшого одужання пацієнта.

 В свою чергу головний лікар «Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Пірникоза повідомив, що всі бригади екстреної допомоги укомплектовані як працівниками, так і технологічно.

 З вчорашнього дня до централізованої оперативно-диспетчерської служби приєднані всі цетри екстреної медичної допомоги Вінниччини, впроваджена система визначення місця знаходження автомобіля, всі бригади забезпечені телеметричним зв’язком для ЕКГ-діагностики, всі спеціалізовані автомобілі укомплектовані GPS-трекерами, - сказав Анатолій Пірникоза. - Ми єдина служба, яка надає допомогу цілодобово та безкоштовно. Плануємо лише покращувати нашу роботу.

 

Прес-служба ДОЗ ОДА