Проект реалізовується у партнерстві з громадською організацією «Центр аналізу місцевої політики», Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Мета проекту полягає у підвищенні спроможності членів Вапнярської, Дашівської та Вороновицької об’єднаних територіальних громад щодо комунікації із органами місцевого самоврядування через використання інструментів місцевої демократії, а саме: загальних зборів за місцем проживання, місцевих ініціатив, громадських слухань та електронних петицій.

В рамках реалізації проекту буде проаналізовано нормативно-правові документи вище зазначених ОТГ Вінницької області на предмет регламентації участі членів громад в громадських слуханнях, запровадження місцевих ініціатив, участь в зборах за місцем проживання та внесення електронних петицій, а також застосування цих механізмів на практиці та підготовлено відповідні звіти по кожній громаді.

За словами керівника проекту, голови громадської організації «Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» Віталія Дороха, якщо під час моніторингу буде виявлено перешкоди в документах ОТГ, що регламентують громадську участь в цих громадах, то експертами проекту будуть розроблені рекомендації щодо виправлення ситуації. Всі пропозиції буде обговорено з членами ОТГ і винесено на сесійні засідання для подальшого впровадження.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92