Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

Громадська організація «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Нагадаємо, що «Право на любов» – це соціальний проект, що спрямований на підвищення компетентностей батьків та законних представників з проблематики статевого виховання та репродуктивного здоров’я дітей та молоді з інтелектуальними порушеннями.

«Сьогодні мало хто звертає увагу на основи статевого виховання та говорить про репродуктивне здоров’я дітей та молоді з інтелектуальними порушеннями, хоча ця тематика надзвичайно важлива у процесі їх інтеграції, соціалізації та підготовки до самостійного життя, на скільки це можливо», – відзначила голова ради «Асоціації захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», керівник проекту «Право на любов» Світлана Демко.

«Медикаментозне лікування не вирішує проблем пацієнтів з інтелектуальними порушеннями, зокрема, щодо статевого виховання та репродуктивного здоров’я. Потрібно шукати інші підходи, пов’язані зі створенням умов для реалізації репродуктивних прав, сприянням рівноправному доступу людей з інтелектуальними порушеннями до послуг по збереженню репродуктивного здоров'я та веденням здорового способу життя», – переконана заступник голови ради «Асоціації захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», координатор проекту «Право на любов» Наталія Головко.

Зазначимо, що проект «Право на любов» реалізовується спільно з Вінницьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», Вінницьким обласним центром планування сім'ї та медико-генетичного консультування, Стрижавським дитячим будинком-інтернатом ІІ профілю, Вінницьким національним медичним університетом ім. М. Пирогова та Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92