Війтівецька сільська територіальна громада, що у Хмільницькому районі, отримає власний Атлас громади, який міститиме концепцію просторового розвитку території. Над його розробкою працює громадська організація «U7 urban studio» у рамках реалізації на Вінниччині проєкту «Урбан експедиція», що став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Нагадаємо, що головна мета проєкту – дослідження існуючого стану територій, розроблення покрокового механізму їх просторового розвитку та напрацювання відповідних рекомендацій стосовно подальшого розвитку для тих територіальних громад, які виявлять бажання взяти участь у проєкті. На основі отриманої інформації про існуючий стан буде розроблено SWOT-аналіз, здійснено дослідження інфраструктури, секторальне дослідження, яке включатиме огляд інклюзивності будівель та споруд, роботу з пам’ятками історії та культури.

Розроблення сценаріїв просторового розвитку для громади відбувається з огляду на потенціал та можливості, а також врахування ризиків та зовнішніх факторів.

Під час першого етапу проєкту учасники подолали понад 700 кілометрів доріг Вінничини, щоб ознайомитись з 7 громадами, які подали заявки: Краснопільська, Вороновицька, Дашівська, Теплицька, Війтівецька та Піщанська. За підсумками експедиції була обрана Війтівецька сільська територіальна громада.

Команда громадської організації «U7 urban studio» презентувала попередні напрацювання по проєкту. На зустрічі з представниками громади, що відбулась у новоствореному «Громадському центрі» у с. Війтівці, учасники обговорили можливі сценарії розвитку громади, а також виокремили 3 потенційно привабливих території, які в подальшому можуть отримати плани з розвитку, а саме: парк на березі ставу, спортивний комплекс на місці старого занедбаного сільського стадіону та головну площу села, де відбуваються більшість масових заходів громади.

Одна з обраних територій в перспективі може стати пілотним проєктом, який буде реалізовано в результаті співпраці громадської організації «U7 urban studio» із Війтівецької сільською територіальною громадою.

Інформаційний супровід усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92