Сьогодні, 6 грудня, у нашій державі відзначають День Збройних Сил України. Саме цього дня 30 років тому український парламент ухвалив Закон України «Про Збройні Сили України», яким встановлювалося це свято.

З нагоди відзначення на Вінниччині Дня Збройних Сил України почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, військовими відзнаками та пам’ятними подарунками нагороджено військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, штаб Командування яких дислокується у місті Вінниця.

Серед запрошених – члени військової ради, генерали, офіцери, сержанти, солдати, ветерани, військовослужбовці, учасники АТО/ООС, службовці Повітряних Сил, керівники силових структур, керівництво області, міста та ветерани Збройних Сил України.

«Збройні Сили України – це щит безпеки нашої держави. Військовослужбовці Збройних Сил України – це наша гордість, сила і мужність. Сьогодні Україна довела, що має сильну та боєздатну армію, яка здатна захищати її кордони, територіальну цілісність та суверенітет. Спокій кожного з нас. Ми пам’ятаємо усіх, хто загинув за Україну. Світла пам’ять Героям! Слава Україні!», – зазначив Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Повітряні Сили Збройних Сил України об’єднали в собі потенціал Військово-Повітряних Сил та Військ Протиповітряної оборони.

Протягом короткого періоду Повітряні Сили стали найбільш боєздатним видом Збройних Сил України, який демонструє свою ефективність з початком бойових дій на сході країни.

Відповідно до Державної програми розвитку Збройних Сил України здійснено приведення організаційних структур у відповідність зі структурами держав-членів НАТО.

За короткий період Повітряним Силам Збройних Сил України вдалося суттєво покращити рівень справності озброєння: відновлено близько двох десятків одиниць основних зразків озброєння та військової техніки.

Окрім того, з метою підвищення рівня взаємосумісності з НАТО та вивчення передового досвіду збройних сил інших країн світу Повітряні Сили постійно беруть участь у міжнародних заходах військового співробітництва.

З нагоди відзначення в Україні 30-ї річниці створення Збройних Сил України о 18:00 годині розпочнеться телеміст між 6 містами України: Києвом, Харковом, Краматорськом, Львовом, Одесою та військовим містечком Озерне Житомирської області.

Глядачам буде представлено новітні зразки озброєння та техніки, відбудуться церемонії нагородження бойовими знаменами і почесними найменуваннями військовим частинам, а також військовослужбовців Збройних Сил України державними нагородами.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92