У пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації члени громадської ради при обласній державній адміністрації обговорили проєкт Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2022–2025 роки.

«Регіональна програма сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства» – це основний місцевий нормативно-правовий акт, який забезпечує належний розвиток громадських інституцій на Вінниччині. Тому сьогодні ми повинні дуже відповідально підійти до опрацювання нового проєкту програми, його наступного обговорення та, за потреби, внесення відповідних змін та доповнень, які сприятимуть покращенню ситуації у громадському секторі», – зазначив голова громадської ради при обласній державній адміністрації Пилип Прудиус.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк прозвітувала про виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019–2021 роки та розповіла про особливості нової програми.

«Проєкт нової регіональної програми формувався відповідно до сьогоднішніх запитів суспільства. Він включає в себе роботу 4 основних напрямах: інформування громадськості про діяльність органів публічної влади, співпраця з інститутами громадянського суспільства, організація та проведення державних свят, підтримка українського книговидавця. У рамках виконання минулої програми проведено понад 40 великих інформаційних кампаній, 2 форуми розвитку громадянського суспільства, надано співфінансування майже 70 проєктам інститутів громадянського суспільства. Ми й надалі будемо продовжувати роботу за цими пріоритетами, розбудовуючи громадянське суспільство та безпечний інформаційних простір у Вінницькій області», – відзначила Світлана Василюк.

Наразі, громадська рада при обласній державній адміністрації залишається ефективним консультативно-дорадчим органом, який сприяє участі громадськості у формуванні та реалізації державної та регіональної політики, ефективної взаємодії обласної державної адміністрації з інститутами громадянського суспільства, здійснення громадського контролю, врахування побажань громадськості при формуванні та реалізації політики у сфері компетенції обласної державної адміністрації.

Діяльність громадської ради при обласній державній адміністрації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності громадської ради при обласній державній адміністрації здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92