У рамках реалізації Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» інклюзивного проєкту «Розвивайся, Дій, Впливай!» триває робота Всеукраїнської онлайн академії усвідомленого громадянина для студентів з інвалідністю закладів вищої освіти та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

«Розвивайся, Дій, Впливай!» – це проєкт, що став можливий завдяки підтримці Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та фінансується за рахунок коштів державного бюджету.

«Сьогодні ми активно рухаємось в Європу, а це вимагає більш широкого залучення людей з інвалідністю до суспільного життя та реалізації їхніх прав як громадян країни, особливо це стосується молоді з інвалідністю як ресурсної частини суспільства. На жаль, саме молодь сьогодні належить до найбільш соціально незахищених категорій населення, тому молоді люди та їхнє найближче оточення мають чітко розуміти: отримання вищої або спеціальної освіти є важливою умовою для інтеграція у суспільство», – зазначила керівниця проєкту, голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча.

Онлайн академію створено з метою підвищення рівня громадянської свідомості, сприяння самореалізації та соціальній інтеграції студентів з інвалідністю закладів вищої освіти та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти України, а також включення їх в повноцінне та активне життя в новоутворених громадах Вінниччини.

Проєктом передбачено 8 наборів, кожен з яких включає в себе 2 модулі по 3 дні кожний. Тобто, 18 годин – один набір, загалом – 144 години.

Долучитись до навчання можуть студенти з інвалідністю закладів вищої освіти та учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти України. Участь у навчанні є безкоштовною.

Тривалість навчання для однієї групи – 6 днів (2 модулі по 3 дні кожний протягом 2 тижнів). Кількість навчальних годин – 18.

Програмою курсу передбачені домашні завдання з метою закріплення отриманих знань. Домашні роботи будуть перевірятися кураторами онлайн академії.

Онлайн навчання охопить 80 осіб. Кожному учаснику/учасниці онлайн академії безкоштовно надається робочий зошит, USB-накопичувач (флешку) та необхідні для навчання канцтовари, а також спеціальний «Довідник усвідомленого громадянина».

По завершенню навчання учасники отримають відповідний сертифікат про проходження навчального курсу.

Стати учасником/учасницею онлайн академії можна зареєструвавшись за посиланням: https://forms.gle/EFKpFVVYQo94pG1d7.

Контактна особа – менеджер з адміністративної діяльності проєкту Олена Смірнова (тел.: (067) 109-69-98, електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92